Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

Ziyaretçiler Gece Avı, Strangers Prey at Night

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Filmin başında verilen, filmde geçen olayların gerçekten yaşanmış olduğu bilgisi, gerilimin izleyicinin vücudunda salgılatacağı adrenalin seviyesini birkaç kat artmasına sebep oluyor…

Filmde daha önce sanki hiç korku filmi izlememiş gibi hareket eden karakterlere yine sinir oluyorsunuz.

Filmden gerçek hayatta uygulayabileceğiniz öğretiler;

    • Cep telefonu CEP TELEFONUdur sürekli cepte taşınır.
    • Daha öncesinden hiç bilmediğin bir yere gitmişsen, gittiğin yeri önce iyice bir keşfet.
    • Eğer kötülerden kaçıyorsan ses çıkarmamaya özen göster. Konuşma, panik yapma çünkü bu hareketler yerinin kötüler tarafından tespit edilmesine sebep olur.
    • Kötüler karşısında, kötüleri ortadan kaldıracak bir fırsat bulduğunda acıma ve bu fırsatı değerlendir çünkü o sana acımayacaktır.

Buradaki olaylar yaşanmaz diyorsanız size başımdan geçen bir olay anlatayım. 6 ya da 7 sene önce ekim ayında, bir tur şirketinden uygun fiyata bir otel buldum. Aradım oteli yer var mı diye; buyurun dedi… Gittik… Otelde adeta in cin top oynuyor… Odaya yerleştik… Oda telefonu çaldı; akşam yemeği için çağırıyorlar… Yemekte öğrendik ki, otelde son konaklayanlar bizleriz, bir de otel sahipleri var… Biz ayrılınca onlarda gidecekler… Dışarı çıktık, geziyoruz ama terk edilmiş, korku filmlerinden fırlamış bir yer gibi… Otel sahipleri psikopat olabilirlerdi ya da kapalı otel psikopatlar tarafından açılıp av bekleyen bir tuzak olabilirdi… Sonrasında, bizdeki de ne cesaret dedik eşim ile birlikte:)

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,0 / 10

Sinemalar.com Puanı: 4,4 / 20

Vizyon Tarihi: 9 Mart 2018

Tür: Gerilim , Korku

Süre: 86dk

Yapımı: 2018 – ABD

Yönetmen: Johannes Roberts

Senaryo: Bryan Bertino, Ben Ketai

Yapımcı: Trevor Macy, Wayne Marc Godfrey

Diğer Adı: The Strangers: Part 2; Ziyaretçiler 2

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.