Gerilim, Sinema Felsefesi

Kayıp Aranıyor, Searching

Paylaş; başkaları da faydalansın!

100 dakika içerisine, ebeveynler için bir sürü nasihat yerleştirilmiş…

Çocuğuna karşı hem aşırı koruyucu hem de aşırı güven duyucu ebeveynliğin nelere sebep olabileceğini gözler önüne seriyor…

Günümüzün sosyal?lik (Asosyallik) araçlarının hepsini başarılı bir şekilde bir araya getirmeyi başarabiliyor…

Asosyallik diyorum çünkü; bilinen sosyal medya uygulamalarında binlerce arkadaşı görünüp de bir tane bile gerçek arkadaşı olmayan insanlar tanıyorum. Ve son araştırmalar da göstermektedir ki; kim kendisinden ne kadar çok bu ortamlarda paylaşıyorsa, aslında içinde yaşadığı yalnızlık gerçekliğini bastırmaya çalışıyordur. 

Filmde; Facebook, Twitter, Tumblr, Facetime, Messenger veya Youcast gibi bireysel canlı sohbet yayınları yapılan uygulamaların hangi amaçlar ile kullanılabileceklerine dikkat çekiyor… İyi amaçlar içinde kullanılabilirler, kötü amaçlar içinde…

Karşınızdakinin, belki de dış görünüşüne göre asıl kim olduğunu maskeliyor olabilir? İçerisinde neler barındırdığını bu asosyallik uygulamalarından yakalayabilirsiniz. (Neyi kimi beğeniyor, kimleri takip ediyor, Neyi kimi paylaşıyor… vb.)

Sizin ile kimin iletişime geçtiğine dikkat edin. Kendi uydurduğu hayali bir hayat ile kullanıcı hesapları açıp, sizin gerçekte hiç tanımayacağınız bir resim ile de bu profilin inandırıcılığını artırabilirler. Amaçları zaten karşısındakini ele geçirmek, faydalanmak, çıkar elde etmek olduğundan ve zaten karşısındaki tarafından da kendi verdiği dışında tanınmayacağından her şeyi asosyal ortamlarda gerçekte çok sosyalmiş gibi yansıtabilirler. 

Google arama motoru, dünyanın şu anda kabul edilen en fazla indekse sahip ve her an veritabanına en fazla öğe ekleyen arama motorudur. Orada yazacağınız doğru kombinasyonlarla ulaşamayacağınız veri yoktur! Bir fotoğrafın bile benzerlerini bulup getirebilir…

Şeytan ince ayrıntılarda saklıdır. Dikkat; belki de üstü kapatılacak bir olayın seyrini değiştirir belki de hayat kurtarır.

Adalet sağlayıcılarının doğru çalıştıklarına güvenebilmek için kendiniz de onlar gibi çalışın; “armut piş ağzıma düş” gibi beklemeyin.

Bu filmde ayrıca Google’ın Excel versiyonunun nasıl olay durum değerlendirmesi için kullanılabileceğini de göreceksiniz… Google Haritalar uygulaması ile birlikte sizde bir dedektif olabilirsiniz!

Ve filmde şunu da göreceksiniz ki, bir olay hakkında bizim bildiklerimiz resmi makamların bize gösterilmesine müsaade ettikleri kadardır!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,8 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8 / 10

Turkcealtyazi.org Puanı: 7,2 / 10

Tür: Gerilim

Vizyon Tarihi: 28 Eylül 2018

Yapımı: 2018 – ABD

Süre: 101dk

Kayıp Aranıyor Filmi Oyuncuları: John Cho, Debra Messing, Debra Messing, Michelle La, Sara Sohn, Joseph Lee

Yönetmen: Aneesh Chaganty

Senaryo: Aneesh Chaganty, Sev Ohanian

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.