Aksiyon, Gerilim, Sinema Felsefesi

Derin Sular, Underwater

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Olay derinliği 11 km ve basıncı yeryüzünün 1000 katı olan dünyanın en derin yeri olan Mariana Çukuru’nda geçecek…

Petrol çıkarmak için sondaj yapan platformda kaza meydana gelecek…

Sondaj platformu yıkılmaya başlayacak ve sen içeride çalışanların sağ salim yer yüzüne çıkma mücadelesini anlatan bir film yapacaksın ama kapalı alanda kalma korkusunu, su korkusunu, ölüm kalım mücadelesini, g.t korkusunu izleyiciye aktaramayacaksın, bir de film içeride geçerken dışarıda yatırımcı olaya hiç müdahil olmayacak…

Üstüne üstlük gideceksin Allien veya Godzilla karışımı bir yaratığa suçu yapıştıracaksın…

Yok arkadaş olmamış bu film.

Senaryo, yönetim, oyunculuk, efekt hepsi berbat ötesi.

Mariana Çukuru ile ilgili bilgiyi vereyim, siz de aynı benim gibi düşüneceksiniz ve inanın en hayal gücünden yoksununuz bile daha kaliteli senaryo çıkartabilirdi.

Yazık olmuş filmin konusuna!

Mariana Çukuru (Challenger Çukuru),

Dünya üzerinde bilinen en derin noktadır. Büyük Okyanus’ta, Guam Adası’nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında, iki ülkeye de aşağı yukarı eşit uzaklıkta yer alır. Yapılan son ölçümlere göre en derin noktası yaklaşık 10.994 metredir. Uzunluğu 2.542 kilometre, genişliği ise 69 kilometredir.

Okyanusal nitelikte iki plakanın çarpıştığı sınırda derin çukurlar oluşabilir. Mariana çukuru da, Pasifik Plaka ile Mariana Plakası’nın çarpışması sonucu oluşmuş bir çukurdur ve iki plaka sınırındadır.

Suyun içine atılan 1 kilogram kütleli metalin tabana ulaşması, yaklaşık olarak 1 saat sürer. Ancak, suyun yoğunluğu ve metalin özkütlesi de hesaba katıldığında, tabana ulaşma süresi artıp azalabilir. Dip noktasındaki basınç ise yeryüzündeki basınca göre yaklaşık 1000 kat daha fazladır.

Mariana Çukuru’nda hayat belirtileri vardır. Yapılan araştırmalar, aşırı basınçlı ve soğuk ortamda yaşayabilen birçok mikroorganizma, balık ve yengeç türünü ortaya çıkarmıştır. Buradaki yaşamın temel dayanağı, 300 dereceye ulaşan volkanik püskürmeler ve buradan çıkan sülfürü metabolize edebilen bakterilerdir. Bu kadar derinde yaşayan balık türlerinin hayatları yüzlerce yılı bulabilmektedir. Buradaki canlıların, çok eski prehistorik dönemlerden bu yana aynı kaldığı düşünülmektedir.

Ne dersiniz. Benim düşündüğüm gibi harika bir senaryo kurdunuz değil mi kafanızda.

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 5,9 / 10

Vizyon Tarihi: 10 Ocak 2020

Tür: Aksiyon , Gerilim

Yönetmen: William Eubank

Senarist: Brian Duffield , Adam Cozad

Yapımı: 2020 – ABD

Underwater Filmi Oyuncuları: Kristen Stewart, Vincent Cassel, T.J. Miller, Jessica Henwick, John Gallagher Jr., Mamoudou Athie

Yapımcı: Peter Chernin , Jenno Topping

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.