Dram, Komedi, Sinema Felsefesi

Kör Lekelenme, Blindspotting

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

Sizin kötü bildiğiniz birisinin, sizin iyi birisi olarak bildiğiniz birisi ile arkadaş olduğunu varsayalım. Bu kötü insanın arkadaşına bakarak iyi bir insan olduğunu iddia edebilir miyiz? Ya da tam tersi, iyi bir insanın arkadaşına bakarak kötü olduğunu iddia edebilir miyiz?

Atı atın yanına bağlarsan, ya suyundan alır ya huyundan da demiş atalarımız.

Yani kötü iyinin huyundan, iyi de kötünün huyundan bir nebze alacaktır…

Hiç suçunuz yokken, işlemediğiniz bir suç ile itham edilseydiniz ve o işlemediğiniz suçtan dolayı, belli bir süre içinde başka bir suç işlememek şartıyla salıverilseydiniz… yani işlemediğiniz suçun hükmü sizin başka bir suç işleyip işlemeyeceğiniz durumuna göre verilecek olsaydı ve bu olay size ön yargı ile yaklaşan insanların yaşadığı yerde verilseydi hayatınız nasıl değişirdi!

Sizi kötü olaylara sevk edebilecek yerlerden ve arkadaşlarınızdan uzak durur muydunuz?

Peki, başkasının zarar gördüğü bir olaya şahit oldunuz diyelim, olay karşısında bütün cesaretinizle çıkıp “ne oluyor birader mi” derdiniz yoksa 3 maymunu mu oynardınız?

Şartlı salıverme, iyi ve haklı mücadeleler içerisinde bulunan bir insan için özgürlüğünün elinden alınmasıdır aslında, normal yaşamına kelepçe vurulmasıdır, bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın vurdumduymazlığına sürükleme çalışmasıdır…

Kötü bir insan için ise b Şartlı salıverme, iyi ve haklı mücadeleler içerisinde bulunan bir insan için özgürlüğünün elinden alınmasıdır aslında, normal yaşamına kelepçe vurulmasıdır, bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın vurdumduymazlığına sürükleme çalışmasıdır… aşka kötülükler yapabilmesi için açılan fırsat kapısıdır.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 7,4 / 10

Süre: 95dk

Tür: Dram , Komedi

Senarist: Daveed Diggs

Yönetmen: Carlos López Estrada

Yapımı: 2018 – ABD

Blindspotting Filmi Oyuncuları: Daveed Diggs, Rafael Casal, Janina Gavankar, Jasmine Cephas Jones, Ethan Embry,
Tisha Campbell-Martin

Yapımcı: Keith Calder

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.