Komedi, Sinema Felsefesi

Bizim Köyün Şarkısı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Eğitim eşit olmalıdır,

Eşitlik sadece müfredatın aynı olması demek değildir;

Yardımcı kaynaklar, dersin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak alet edevat, vatanın her okulunu kutsal bir mabet – her öğrenciyi günlerce güneş altında kalmış suya aç bir çiçek gibi gören öğretmen…

Bir tarafta elde yok avuçta yok, doğan güneş ile birlikte ya nasip bağına bostanına tarlasına hayvanına koşan milletin efendisi köylümüzün, gelecekte büyük olacak hayalleri kurduğu, okul dışında kendisine yardımcı yaptığı ve beklentisinin günden güne ütopyaya dönüştüğü çocuğun aldığı eğitim… (Bir de öğretmen o okula oflaya puflaya atandıysa vah çocukların ve velilerin haline!)

Bir tarafta da ebeveynleri tarafından en iyi eğitimi alması için parası kadarı ile özel okullara, özel öğretmenlere teslim edilen ve dersten başka bir şey yapması beklenmeyen çocuğun aldığı eğitim…

Eskiden ben de yaşadım, dershaneler sadece sınav mantığını öğretirlerdi, bir punduna getirip şimdi her kesi neredeyse özel okula muhtaç ettiler. Küçük kenara para ayırabilen, çocuğunu, bütçesine göre özel okula gönderiyor.

Tam acımasız bir ticaret haline dönüştü eğitim sistemimiz.

Hadi gel de eşitlikten bahset!

Ama her sınavda, o imkansızlığı aşarak en iyi yeri kazanan bir deha ortaya çıkmaktadır!

Deha diyorum çünkü başka bir kelime o kişiyi tanımlamaya yetmez.

Her şeyin başı sağlık diyorlardı ya, bir yere kadar; her şeyin başı artık para!

Devlet ne mi yapsın?

Her çocuğu, bütün öğrendiklerini 2 – 3 saatlik bir sınav ile ölçmeye çalışmasın,

Çocuğun kapasitesini, gelecekte ne olabileceğine dair eşit testler ile çocuğa yön versin, çocuğun eğitim yolunu çizsin, sonunda çocuğa aldığı eğitime göre iş versin, liyakate dikkat etsin… böylece herkes eşit şartlarda hayat mücadelesine dahil olmuş olur.

Zengin ise devleti dinlemeyecektir tabi, düşük kapasiteliler için, hiç puana ama dünya parasına üniversitelerimiz bile var artık.

Zaten herkes mezun olduğu işi  mi yapıyor?

Yoo! Herkes nerede para veriyorlarsa o işi yapıyor.

Eğitim sistemimizin baştan sona değişmesi lazım.

Ah şu köy enstitüleri kapatılmayacaktı!

BKM Ezo Sunal’ın Güldüy Güldüy Show minik karakterlerinden, Kemal Sunal’ın mirasına yakışır harika bir hiciv örneği bu film.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,1 / 10

Vizyon Tarihi: 30 Mart 2018

Süre: 104dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Tuğçe Soysop

Yapımı: 2018 – Türkiye

Bizim Köyün Şarkısı Filmi Oyuncuları: Berat Efe Parlar, Esat Polat Güler, Dora Dalgıç, Tansel Öngel, Güneş Sayın, Sezai Aydın, Aslı Omağ, Eda Döğer, Alperen Efe Esmer, İhsan Berk Aydın, Taha Sönmezışık, İkra Külahoğlıoğlu, İknur Külahlıoğlu, Zeynep Ilgın Çelik, Efe Aydın, Doğa Rutkay, Yonca Evcimik, İskender Paydaş, Burak Kut, Kıvanç Baranarslan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.