Bilgi Havuzu

Buşon Ücreti Nedir?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir arkadaşın sorusu üzerine bakayım dedim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sait Halim Paşa Yalı’sında 110 davetli ve 70 koruma için verdiği yemekte, İBB ile Sait Halim Paşa Yalı’sı arasındaki sözleşmede ve kesilen faturadan görülmüş ve son günlerin en çok arananlarından olmuş Buşon Ücreti

Bende merak ettim ve araştırdım…

Kapak ücreti, tirbüşön servisi ücreti, şişe ücreti, şişe mantarı açma ücreti gibi başka adları da olabilen Buşon Ücreti; bir restaurant veya otele yani ticaret amacı güden, para kazanma hedefleyen bir yer için dışarıdan getirilen içecek için şişe başına alınan para anlamına geliyormuş.

Bir ticarethane işlettiğinizi düşünün, sizin menülerde müşterinizin tercih ettiği içecekler, müşterinizin temin ettiğini söylediği tutardan pahalı – indirim de yapamıyorsunuz veya müşterinizin kullandığı markalar sizin menülerde yok ama müşteriyi de kaybetmek istemiyorsunuz ne yaparsınız?

Hem müşteriyi kaybetmemek hem hiç emek harcamadan para kazanmak hem de belki müşteri geri adım atar da sizin menüdeki içeceklerden içer diye Buşon Ücreti alırsınız.

Böylece 2 tarafta kazanmış olur.

Herkesin damak tadı aynı değil tabi; ne tür, marka içeceklerden hoşlanıyorsunuz?

Aynı tür ve marka içecekleri sizin dışarıdan temin etme fiyatınız + buşon ücreti gittiğiniz yerden ucuza mal oluyor mu?

O içecekleri içmeseniz de gittiğiniz yerdeki menüden eş değer içecek içseniz pahalıya mı geliyor?

Bu soruların cevabı Evet ise gittiğiniz yerde buşon ücretini gönül rahatlığı ile ödeyebilirsiniz!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.