Fantastik, Macera, Sinema Felsefesi

Gamonya, Hayaller Ülkesi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Çocukça

Hayali

Gerçekçi

“Keşke hiç büyümeseydim” dediğiniz zamanlar sizinde olmuştur,

Sadece gülmemiz karşılığında her şeye sahip olduğumuz yaşlardı…

Ailelerin çoğu çocuklarını, gerçek hayattan uzak bir şekilde büyütüyor;

Çocuklarına anlattıkları, okudukları, kurdurdukları hayaller, izlettikleri çizgi filmler hep iyilik dolu…

Ama gerçek hayat çok farklı!

Hayali sorulan çocuk, “-astronot olacağım” dediğinde, “-ama iş bulma imkânı zor, hatta ülkemizde hiç yok” diye gerçekleri söylemelisiniz,

Açlıktan çöpten bulduğunu yiyen bir çocuğa pasta hayalleri kurdurmak ne kadar doğrudur?

Savaştan, ailesi ile kaçan çocuk, “güzel günler göreceğiz” diye savaşın acımasızlığından uzaklaştırılmamalı, aksine çevresinde yaşadığı ve yaşanılan gerçekler anlatılmalıdır, çünkü çevresinde yaşadığı acılar ile büyüdüğünde, başkaları kendi yaşadıklarını yaşamasın diye geldiği mevkiyi barışa hizmet için kullanacaktır. Diğer türlü yaşadıklarını unutacak ve unuttuğu içinde ne görürse görsün vurdumduymaz olacaktır.

Çocukları gerçekler ile yüzleştirin; aman evlâdım, canım cicim, kimseye bulaşma, birisi sana bir şey söylerse, vurursa gel bana söyle, öğretmenine söyle gibi başkalarına muhtaç ve sığınmacı yetiştirmeyin, bu davranış çocuğun pasif yetişmesine sebep olur.

Düşünün; sizin olmadığınız, öğretmeninin olmadığı kısaca kendisinden daha yetişkin birisinin olmadığı ortamlarda o çocuk kime derdini anlatabilir?

O yüzden çocuğunuzun kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kendi kendine yetebilmesi için donanımlı olmalıdır ve ebeveyn olarak da bunu sağlayacak olan çevresinde bulunan ebeveynleri, aile büyükleri, bakıcıları veya öğretmenleridir.

Evet bu öğütlerin hepsi Gamonya: Hayaller Ülkesi çocuk filminde mevcut.

Bu filme büyükler puan vermesin, küçükler puan versin lütfen.

Hatta diğer çocuk filmlerinde de büyükler puan vermesin. Çünkü bazı filmler sadece çocuklara özeldir. Eğer içinizdeki çocukla birlikte izliyorsanız başka:)

Güldüy Güldüy Show miniklerinden öğretici bir film.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 5,4 / 10

Vizyon Tarihi: 10 Ocak 2020

Tür: Fantastik , Macera

Yönetmen: Tuğçe Soysop

Senarist: Murat Kepez , Uğur Gövercin , Dinar Kahveci , Cihan Deniz , Nagihan Cemcir , Onur Ümit , Pelin Serin

Yapımı: 2020 – Türkiye

Gamonya: Hayaller Ülkesi Filmi Oyuncuları: Berat Efe Parlar, Eda Döğer, Ahmet Rıfat Şungar, Ali Uyandıran, Burcu Altın, Dora Dalgıç, Zeynep Çelik, Alperen Efe Esmer, Taha Sönmezışık, Arda Tasarcan, Arda Şahin, Ceren Reis, Duru Hoşver, Defne Ersen, Berkecan Akkaya, İkra Külahlıoğlu, İIlknur Külahlıoğlu, Nehir Gökdemir

Yapımcı: Necati Akpınar , Cansu Akbel , CJ Entertainment

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.