Komedi, Müzikal, Sinema Felsefesi

Eurovision Şarkı Yarışması Fire Saga’nın Hikayesi, Eurovision Song Contest The Story of Fire Saga

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Sen bir hayal misin?

Kimin hayalisin?

Sen dua mısın?

Kimin duasısın?

Sen bir amaç mısın?

Kimin amacısın?

Annenin veya babanın işçisi misin yoksa kendi hedefleri olan, kendi hayallerinin peşinde koşan bir birey misin?

Bir kişiye, o kişi ne kadar kötü olursa olsun son olacağına vurgu yaparak bir fırsat ver ve sonucunu bekle; eğer hak ediyorsa zaten başarır, hak etmiyorsa sen bir şey kaybetmezsin!

Çocukluk hayali Eurovision Şarkı Yarışması’na, İzlanda’nın özel sebeplerinden dolayı katılan tesadüfler sonucu kalpleri fethettiği Fire Saga grubunun başarı hikayesi.

Tabi ki gerçekte yaşanmamış ama gerçekmişcesine güzel uydurulmuş bir senaryo ile adeta olayların içerisinde siz de yer alıyorsunuz.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarışmış birçok farklı yıldan şarkıcı filmin birlikte şarkı söyleme bölümünde yer almışlardır;  John Lundvik – 2019 İsveç temsilcisi,
Anna Odobescu – 2019 Moldova temsilcisi, Bilal Hassani – 2019 Fransa temsilcisi, Loreen – 2012 yılı birincisi İsveç temsilcisi, Jessy Matador – 2010 Fransa temsilcisi, Alexander Rybak – 2009 yılı birincisi, 2009 ve 2018 Norveç temsilcisi, Camala – 2016 yılı birincisi Ukrayna temsilcisi, Elina Nechayeva – 2018 Estonya temsilcisi, Conchita Wurst – 2014 yılı birincisi Avusturya temsilcisi, Netta – 2018 yılı birincisi İsrail temsilcisi, Salvador Sobral (2017 birincisi) filmin küçük bir bölümünde sokak sanatçısı rolünü üstlenmiştir, Molly Sandén (2006 çocuk temsilcisi) Rachel McAdams’ın pleybek yaptığı şarkıları seslendirmiştir…

Film Amerika’ya ve kendi ülkesinin dilinde değil de İngilizce olarak şarkılarını söyleyen ülkeleri tiye almaktadır ve kendi dilinde kendi şarkılarını bütün dünyaya anlatmayı teşvik etmektedir. Bizde de öyle olmadı mı Sertab Erener İngilizce söylediği şarkı ile 2003 yılında kazanmadı mı? Türkçe okusaydı daha iyi olmaz mıydı?

Bir de benim de katıldığım noktaya film parmak basıyor; sanki bazı ülkeler en iyi şarkı söyleyenlerini değil de, kazanmasınlar diye öylesine şarkı söyleyenleri Euruvision Şarkı yarışmasına gönderiyorlar! Çünkü bir sonraki sene yarışma kazanan ülkede yapılacak ve bir maliyeti olacak. Bu maliyetten kaçmak için kazanmaması muhtemel şarkı söyleyenler yarışmaya dahil ediliyor…

Eğlence ile geçecek bir 2 saat sizleri bekliyor.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Süre: 120dk

Tür: Komedi , Müzikal

Senarist: Will Ferrell , Andrew Steele

Yönetmen: David Dobkin

Yapımı: 2020 – ABD

Eurovision Filmi Oyuncuları: Will Ferrell, Rachel McAdams, Dan Stevens, Mikael Persbrandt, Pierce Brosnan

Yapımcı: Will Ferrell , Jessica Elbaum

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.