İnsanlık Suçu, Politika

Sümela Manastırı da Tahrip Edildi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Trabzon’un Maçka ilçesinde, Karadağ eteklerinde denizden 1150, vadiden 300 metre yüksekte kurulmuş olan Milattan Sonra 386 yılından beri Rum Ortodoks manastır ve kilisesi olarak varlığı sürdüren tarihi Sümela Manastırı, 2015 yılında girdiği restorasyondan sonra 28 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ziyarete açılmıştı.

arkeofili.com’dan Erman Ertuğrul’un haberine göre aşağıda ki fotoğraflardan da görüleceği üzere insan boyunun ulaşabileceği yerlerdeki tüm fresklerin yüzleri parçalanmış…

Bir Twitter kullanıcısı ise fresklerdeki tahribatı üstlenerek, “İtiraf ediyorum, bu kutlu görevi ben üstlendim” şeklinde yorumlarda bulunmuş…

Suudi Arabistan’daki Kabe nasıl ki Müslümanlara kutsal ise ve Suudi Arabistan Hac dışında da Umre adı altında buradan para kazanıyorsa, 1634 yıllık ihtişamlı tarihi yapıt olan Sümela Manastırı da Hristiyanlar ve tarihi güzel yapıtları sevenler için aynı değere sahiptir.

Ekonomi gittikçe bozulurken, TL bütün ülke paralarına karşı değer kaybederken, dışarıdan para getirecek olan Bacasız fabrika olan turizm ile Sümela Manastırı para basacak bir öneme sahiptir, cahil Müslümanlık bilgisi ile Vandallık yapan bu gibi insanların yaptığı, yaranmaya çalıştıkları her kim olursa olsun vatan hainliğidir.

Ayasofya Cami’nde kılınan cuma namazında ve sonrasında yapılan söylemler buna neden olduğu açıktır. Vatan için kefen giydiğini söyleyen siyasilerin söylemlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Aksi halde ayrımcılık artacak, şiddet tırmanacak, şimdi tarihi eserlere verilen zararlar cezalandırılmadıkça da şiddet tırmanacak ve karşıt görüşteki insanları yaralamaya  vermeye kadar gidecektir.

Böyle siyaset olmaz!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.