Vatandaşlık

Tek Suçlusu Mikail Melek

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yağmur

Çığ

Deprem

Allah Mikail’e emretti

Yağmur sel oldu

Toprak kaydı heyelan oldu,

Kar çığ oldu,

Yer altında fay kırıldı deprem oldu

Azrail’e bahane oldu can aldı

Herkes kader dedi.

Tabiat Anayı inceleyeceksin;

Nasıl davranıyor?

Neden böyle?

Ne istiyor?

Uzlaşma yolu nasıl bulunur?

Orta yol bulunabilir mi?

  • Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu projeye olumsuz görüş bildirince yandaşlarına ısmarlama ÇED raporu yaptıran bürokratlar suçlu olur mu hiç; her şeyi vatan için yapmadılar mı; 
  • Arka arkaya barajlar kuruldu, baraja daha çok su aksın diye derelerin akarlarının yeri baraja doğru değiştirildi, derin derin sürüsüne göletler oluştu, buharlaşma çoğaldı, yağmur daha çok yağdı, ağaçların kökleri yeni yağış miktarı için yeterli değildi, tutamadı toprağı,… dünyanın iklim değişikliğine bağladılar… Ama daha çok elektrik ürettik.
  • Eski eserlere baksalardı; asi Karadeniz’in derelerine  yüksek yüksek kemer köprü yapmanın mantığını anlarlardı ama bir taş ile tıkanan künkler ile dereyi akıtmaya çalışan mimar mühendis suçlu olur mu hiç? Yap dediler yaptılar.
  • Müteahhit aldı ihaleyi, parasına para katmak için iş yaptığı çevreye göre değil de en ucuz malzeme ile iş yaptı, yol yarıldı, tünel çöktü, köprü yıkıldı ama 100lerce yıllık köprüler, tüneller, yollar meydan okurcasına işlerinin başında
  • Suyun akması için eğim gerekli, su yolu gerekli, asfalt atıp ya da taş döşeyip suya yol vermeyince suyun nereye gideceğini bilemeyen kahin yerine belediye üyeleri suçlu olur mu hiç?
  • Yönü değiştirilmiş, sözde ıslah edilmiş dere yataklarına imar izni verenler “su kaybettiği yeri unutmaz, ilk fırsatta geri alır” deyişini hiç duymamışlar mıdır?

O kadar üzüntülüyüm ki yazının devrik olduğunun farkındayım;

O kadar hataya rağmen hala “ben böyle afet görmedim diyen” BAKAN,

O kadar olayın ardından “yaralar sarılacak” diyen BAŞKAN,

O kadar seçimde yine aynı isimlere oy veren VATANDAŞ

Ama suçlu MİKAİL MELEK!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.