Aksiyon, Bilim Kurgu, Gerilim, Sinema Felsefesi

Godzilla vs. Kong

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Sinema dünyasının iki dev canlısı olan King Kong ve Godzilla’yı bir araya getirebilirsin,

200 milyon dolar parayı bastırarak bir filmde çektirebilirsin,

Ama o gerilim havasını yaşatamadıktan sonra sinema sahnesinde eleştirilirsin, ilk King Kong ve Godzilla filmlerinin puanlarının altında kalırsın!

En basitinden; Amerika Birleşik Devletleri’nin içi savaş uçağı ve helikopter dolu uçak gemileri, tam yüklü savaş fırkateynleri, nükleer denizaltılarından oluşturulmuş donanma eşliğinde, hedeflenen yere götürülen King Kong’u, Godzilla bulur…

Böyle bir anda donanma karargahında bir panik havası esmesi gerekir değil mi?

Kimin ne zaman, nereyi hedef alacağı kararlaştırılmaya çalışılır, emirler yağar, vurulan ama bir türlü yolundan çevrilemeyen Godzilla için sırayla başka yöntemler denenir, King Kong’un serbest bırakılmasına karar verilir ve bunların hepsi, ölüm korkusunun yaratacağı panik havası içerisinde olur değil mi?

Bu hava yansıtılamamış!

Ayrıca King Kong ve Godzilla’nın gece karanlıkta yapılan dövüşü yerine, daha aydınlıkta dövüşünü yeğlerdim.

İnsanoğlu dünyanın en kötü yaratığıdır görüşünü ön plana çıkartan tasarım harikası Robot Godzilla, namı diğer Mechagodzilla çok az ekranlarda görüntülenmesi de ayrıca iyi olmamış. Biraz daha uzun süre ekranda görünebilirdi, çizgi roman nasıl bilmiyorum ama, hemen kontrolden çıkarılmaz, King Kong ve Godzilla’dan biraz dayak yedikten sonra kontrolden çıksa daha etkili olurdu diye düşünüyorum.

Bu durum belki de efekt maliyetleri filmin bütçesini daha da artıracağı için tercih edilmemiş olabilir.

Ama benim bu yorumlarıma rağmen açılışta 122 milyon Dolar ederek, rekora gidebilecek bir film olarak ön plana çıkmaktadır.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,8 / 10

Yönetmen: Adam Wingard

Senaryo: Lindsey Beer, Max Borenstein, Patrick McKay

Ülke: ABD, Avustralya

Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Gerilim

Dil: İngilizce

Müzik: Junkie XL

Bütçe: $200,000,000

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Julian Dennison, Lance Reddick, Kyle Chandler, Demián Bichir, Kaylee Hottle, Hakeem Kae-Kazim

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.