Politika, Sağlık

Müjde Diğer Ülkeler Aşı Üretebilir

Paylaş; başkaları da faydalansın!

MİLLİ ve YERLİ vurgusunu her konuşmasında söyleyen iktidar partisinin Sağlık Bakanı, MÜJDE diye diğer ülkelerde aşı çalışmalarının umut verdiğini dile getirdi ve Çin’den gelen bir aşının Hacettepe Üniversitesi’nde 3 gönüllü ile başladığını duyurdu.

Virüs salgınının Türkiye’de yeni görülmeye başladığı dönemlerde de din alimi Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu aşı çalışmalarını yapan ülkeleri sayarken bir tane bile Müslüman ülke adını ağzına alamamıştı.

Tifo, Dizanteri, Kolera, Veba, Meningokok, Stafilokok, Boğmaca, Brusella, Oral BCG, İntradermal BCG, Difteri, Tetanoz, Kızıl, Alimunyum presipiteli karma aşılar, Lekeli humma, Kuduz, Çiçek, Grip gibi aşılar üreten 1928 yılında aşılar, serumlar ve birçok hayati ürünün üretilmesi amacıyla kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü 1998 yılında kapatıldı ve o tarihten bugüne tüm aşılar yurt dışından ithal ediliyor.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü kapatılmasaydı, destek verilseydi, liyakatli bilim adamları ile çalışmalar yapılmaya devam etseydi belki de bugün Corona Virüs için, dünyanın diğer ülkelerinin anlaşma yapmak için sıraya gireceği aşı üretimini gerçekleştirecekti?

İnşallah bizde “duyarlarsa engel olurlar” korkusu ile aşı çalışmalarımızı gizlice yapıyoruzdur ve ilk biz üretiriz. 

İnşallah MİLLİ ve YERLİ olmayı lafta değilde gerçekten başarabiliriz!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.