Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

Azizin Hastaları, Patients of a Saint

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Anakaraya 1800 kilometre uzaklıkta bir ada,

İzole edilmiş adada bir hapishane,

Hapishanede azılı idam mahkumları,

Hapishane müdürü ise mahkumları denek olarak kullanan bir Bilim Adamı.

Bu film çok güzel bir Zombi filmi olabilirdi ama olamamış çünkü çok basit detaylar atlanmış.

  • Hapishanenin modern olması gerekirdi ama mahkumların kaldığı koğuş kapılarının açık olup olmaması mahkuma bağlı. Azılı mahkumlarn böyle serbest dolaşmalarına hiç bir yerde izin verilmez çünkü en basitinden kafası eser bir başkasını oracıkta öldürebilir; zaten idam edilecek.
  • Böyle bir hapishanede gardiyanları daha iri yapılı ve daha acımasız bekleriz oysaki nerede pısırık var bu hapishanede gardiyanlık yapıyor, sürgün yeri galiba. Bir de deneyler yapılıyor hapishanede, ben olsam  eski askerlerden oluştururdum gardiyan takımını.
  • Gözetleme kuleleri, adaya her halde kimse gelmeyecek, kimse kaçmaya teşebbüs edemez diye pas geçilmiş. Oysa deneyler yapılıyor, ne olacağı belli olmaz.
  • Bilim adamının deney ekibinin de işine sadık bilim adamlarından oluşmasını beklerdim ama kan gördüğünde kusan bir doktor var maalesef.
  • Zombilerin Floresan ışığa tepkisiz kaldıklarını, gün ışığının ise etkilemediği tespitini cebimize koyduğumuzda

Eksiklikler giderilseydi, 1800 km uzaktan beklenen yardım gelene kadar kalbimizin çarpıntısını tavan yaptıracak bir zombi insan kovalamacasına şahit olabilirdik. Ama becerememişler.

https://youtu.be/I1qdJiSDiK0

Benim Puanım: 3 / 10

IMDB Puanı: 5,7 / 10

Süre: 106dk

Tür: Gerilim , Korku

Yönetmen: Russell Owen

Senarist: Matthew J. Gunn , Russell Owen

Yapımı: 2019 – İngiltere

Aziz’in Hastaları Filmi Oyuncuları: Meg Alexandra, Gabz Barker, Kate Bell, Raymond Bethley, Jess Chanliau, Tom Clegg, Jane Garda, Meryl Griffiths, Lydia Hourihan, Perry Jaques, Jennifer Joseph

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.