Kitap

Ekran Çocukları, Meltem Küskü Schmidt

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Meltem Küskü Schmidt adlı anne, çocuklarının sağlığı ve geleceği için, akıllı cihazların insan sağlığı üzerine etkilerini araştırmış ve her kesin anlayacağı dil ile tespitlerini, uyarılarını ve çözüm önerilerini kitaplaştırmış.

Kitabı okurken fark ettim ki; Akıllı tabir ettiğimiz cihazlar günden güne daha da akıllanırken, onlar ne kadar akıllanırsa biz o kadar aptallaşma eğilimindeyiz. Akıllı Cihazları da programlayan bir insan olmasına rağmen, basit bir toplama, çarpma, çıkarma, bölme işlemini bile akıllı cihazlardan yapıyoruz, Bir yere giderken tabelaları değil de navigasyonu kullanıyoruz, eskiden kütüphanelerde bir araştırma konusu için bir sürü kaynaktan okuma yaparken, şimdiki nesil arama motoruna yazıyor konuyu, çıkan yazıyı doğru mu değil mi analiz etmeden yazı düzenleyicide düzenleyip çıktısını alıyor… Yani beynimiz çalışmamış, öğrenmemiş oluyor.

Üstüne bir de sürekli ışıklı bir ekranın karşısında kalmak insanın beyninin aslında kullanması gereken yerlerini kullandırmıyor; akıllı cihazlar beynin en çok görsel ve işitsel yerlerini faaliyete geçiriyor ve bu da sonunda aşırı yorgunluğa sebep oluyor.

Akıllı cihaza bakarken vücudun aldığı pozisyonda iskelet sistemimize feci zarar verdiğini öğrendim. Şöyleki; baş ağırlığımız ortalama 4,5 kilo, normal duruşta iskelet sistemine binen yük 4,5 kilo ama akıllı cihaza bakarken 45 dereceye yakın açının iskelet sistemine bindirdiği yük 22 kilo. Düşünün bırakın radyasyonunun iç organlarımıza zarar vermesini, bakış açımız bile iskelet sistemimizi mahvediyor.

Ne yaparsak yapalım iletişim cihazlarının kullandığı sinyallerden kaçamayız ama bunları minimize etmek bile çok şey kazandıracaktır.

Kitap, jargon kullanan bir bilim adamı tarafından değil de bir anne tarafından yazıldığı için, okuması ve anlaşılması kolay.

Kitap özellikle çocuklu aileler için tavsiyedir…

Ama Büyüklerde kesinlikle okusun!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Ekran Çocukları, Meltem Küskü Schmidt

  1. Merhaba Ömür Bey.

    Şimdi gördüm yazınızı, elinize sağlık, kitabı faydalı bulmanıza sevindim.

    Cenevre`den sevgiler.
    Meltem

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.