Animasyon, Gizem, Komedi, Macera, Sinema Felsefesi

Scooby Doo, Cadılar Bayramınız Kutlu Olsun, Happy Halloween

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Doğa üstü güçler

Açıklanamayan olaylar

3 harfliler

Hayaletler

Bu dünyadan gidememiş ruhlar ve daha nice böyle unsur biz insanları tarih öncesi çağlardan bu tarafa korkutmaya devam ediyor.

Peki korku bize ne yaptırıyor?

Korku yüzünden atmamız gereken adımları atmaktan imtina ediyoruz!

Halbuki Allah’ın yaratışında kusur yoktur, her şey noksansız işlemeye devam etmektedir ve fizik, biyoloji, kimya kuralları kusursuz işlemektedir.

Scooby Doo’nun kısa süreli bölümlerden oluşan dizilerini ve uzun filmlerini seviyorum.

6 yaş ve üzeri çocuklarınızı bilinçlendirme amaçlı, çocuğunuzla/çocuklarınızla izleyebilirsiniz.

Ben izliyorum.

Scooby Doo animasyonunun, girizgah bölümünde korkutucu öğeler barındırdığını baştan söyleyeyim de sonradan animasyonun o kısmında “bu ne biçim çocuklarla izlenecek film tavsiyesi” deyip ayrılmayın çünkü animasyonun asıl vurgu yapmak istediği oradan sonra başlıyor.

Peki KORKU öğesi ile nasıl bilinçlendirme sağlanır?

Scooby Doo serisinde amaç; ne kadar doğa üstü görünürse görünsün, her bir olayın ardında, mantıklı bir açıklamanın olduğu yönündedir.

Kahramanlarımız

olayın gerçekleştiği çevre şartlarını inceler, o olayın kimleri korkutup çevreden uzak durduklarını tespit eder, olayın kimlerin çıkarına olduğu konusunda tahminler yürütürler ve nihayet olayın nasıl gerçekleştiğini temel bilim dallarını kullanarak izleyiciye açıklarlar.

Ve izleyici de KORKULACAK bir şey olmadığını anlamış olur.

Çocuklarınız ile birlikte, çocuklarınıza anlatarak izlerseniz ileride cesur, her şeyden korkmayan bir bireyin büyümesine katkı sağlamış olursunuz.

Yukarıdaki yorum Scooby Doo animasyonu için genel yapılmış bir yorum olup. İzlediğim animasyonun işlenişine göre puanım değişmektedir.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Süre: 80dk

Tür: Animasyon, Macera, Komedi, Gizem

Yönetmen: Maxwell Atoms

Senarist: Maxwell Atoms

Yapımı: 2020 – ABD

Happy Halloween, Scooby-Doo! Filmi Seslendirenler: Frank Welker, Matthew Lillard, Grey Griffin, Kate Micucci, Cassandra Peterson, Bill Nye, Dwight Schultz, Kamali Minter, Bumper Robinson, Roger Craig Smith, Fred Tatasciore, David Herman

Yapımcı: Sam Register

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.