Politika

Keşke Riskli Binalarda Oturmak Tercih Edilmeseydi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Cümleyi değil de ne söylendiğini tamamen yazalım;

“Keşke birkaç metrekare fazla pay almak uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Keşke, zemin etüdü yapılsaydı. Biraz daha fazla kazanmak uğruna betondan, demirden çalan insan müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Keşke sağlam yapılmış binaların kolonlarını kesip alan genişleten basit ve ölümcül kurnazlıklara tevessül edilmeseydi. Keşke uyarılar, hazırlanmış raporlar dikkate alınıp çöken binaların depreme dayanıklı olup olmadığı yıllar önce kontrol edilseydi. Etkili bir denetim süreci işletilebilseydi.

Ne yazık ki depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüş ve kapatmıştır. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz ve hareketsiz kalmak akıl kârı değildir.

Depremle yaşamını öğrenmek, buna uygun planlama yapmak artık ihmal edemeyeceğimiz bir gerçektir.

Hayatları söndüren deprem değil tedbirsizliktir.

İstanbul depremi için acilen hazırlık yapılmalı.”

Keşke… Keşke… Keşke…

Bunları söyleyen Türkiye yakın tarihine damga vurmuş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin başkanlığına 6 Temmuz 1997’den beri kazık çakmış bir siyasetçi,

Sayın Devlet Bahçeli yerine bunları yeni yetme bir siyasetçi söyleseydi işte yeni çözüm yöntemleri gelir diye düşünebilirdim ama

Bunları söyleyen 23 yılını MHP gibi bir partinin başkanlığında geçirmiş, 17 Ağustos Depremini yaşamış ve görmüş birisi olan Devlet Bahçeli söylüyorsa derhal istifa edip koltuğunu gelecek vadeden birine bırakmalıdır.

Çünkü siyaseten bir şey üretememiş, bir şey yaptıramamış anlamındadır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.