Politika, Sesini Çıkar, Vatandaşlık

İtibar Görmek İçin Lüks Araba Alıyorlarmış

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir belediye başkanı,  “gittiğimiz yerde itibar görmüyoruz” diyerek, belediye bütçesinden, yani vatandaşa harcanması gereken paradan, Lüks Makam Aracı aldırmış?

Asıl amacı vatandaşa hizmet etmek olan bir yönetici nasıl böyle bir kılıf hazırlar!

Sen görev yaptığın makama saçını süpürge et, vatandaşa iş adamına, zengine fakire, işçiye müdüre valiye, partisi ne olursa olsun herkese, öyle adaletli davran ki seni bindiğin araba ile değil seni sen olduğun için saysınlar.

Yoksa eşeğe altın semer vurmuşlar eşek değişmez ki eşek yine eşek.

Ve bu sığınılan kılıf cehaletinde ayrı bir göstergesi; Hiç mi Nasreddin Hoca’nın fıkrasını okumadın, duymadın ya da  anlamadın diye sorulması lazım.

Akşehir’in beyleri Hoca’yı yemeğe davet etmişler. Hoca nereden bilsin; davete, günlük kıyafetiyle katılmış. Katılmış ama ne hoş geldin, ne sefa getirdin diyen var. Herkes, allı pullu kıyafetlilere el pençe duruyormuş. Hoca, bir koşu evine giderek, sandıktaki işlemeli kürkünü giyip yemeğe geri dönmüş. Az evvel hoş geldin bile demeyenler, önünde yerlere kadar eğilmişler. Hoca’yı, yere göğe sığdıramayıp başköşeye oturtmuşlar. Kuzunun en hasını önüne koymuşlar. Herkes Hoca’nın yemeğe başlamasını bekliyormuş. Hoca, bir taraftan kürkünün kolunu sofrada sallamaya, bir taraftan da “Ye kürküm ye, ye kürküm ye!” demeye başlamış.

– İlahi Hoca, demişler, kürkün yemek yediğini kim görmüş?

Hoca taşı gediğine koymakta gecikmemiş:

– Kürksüz adamdan sayılmadık… İtibarı o gördü, yemeği de o yesin.

Senin arabana itibar gösteriyorlarsa, sen o makamdan alındıktan sonra demek ki dımdızlak kalacaksın.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı tanesi 1,7 milyon Avro’dan 3 adet Mercedes-Benz S600 Maybach Guard siparişi verdiği de muhalefet tarafından gündeme getirildi.

Araçlara binmesinler demiyorum ama aynı gemide yer alırken, pandemi ile ekonomik olarak yardım edilmesi gereken insanların sayısı artmışken, ülkemizin ekonomisi belli iken, Merkez Bankası’ndan kayıp 128 milyar dolar açıklanamıyor iken makam arabası için harcanan bu para israftır, savurganlıktır, kul hakkı yemektir!  

Başkan, Başkan Yardımcıları, Bakan, Müsteşar, Daire Başkanı, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Kurum Müdürü vb. ayrı ayrı değerlendirilip tek tip makam arabasına binmelidir fakat bir kurala göre olmalıdır. Müteahitler falan araba temin etmemelidirler. Marka Model bütçe görüşmelerinde onaylanmalı, ihale merkezden yapılmalı yerel yönetimlerin kendilerine bırakılmamalıdır.

Devletin Lüks Harcamalarına HAYIR

Sesini Çıkar

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.