Bilim Kurgu, Dram, Macera, Sinema Felsefesi

Finch

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Finch
URL : www.sinema.guru/2021/11/finch/
Gönderildi : 22 Kasım 2021, 17:30
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : afiş, analiz, Bilim-Kurgu, Caleb Landry Jones, Craig Luck, değerlendirme, Dram, eleştiri, film, fragman, Gustavo Santaolalla, Ivor Powell, konusu, Macera, Miguel Sapochnik, poster, sinema, summary, Tom Hanks, yorum
Kategoriler : Bilim Kurgu, Dram, Macera

Bu filmde o kadar derin bir anlam var ki, hem de açık seçik gösterilirken; Tom Hanks, bir köpek ve 2 robottan oluşan sıradan bir film gözüyle bakmak olmaz.

Hepimiz faniyiz, hiç birimiz baki değil!

(Bazı siyasetçilere ve o siyasetçi olmazsa olmaz diyenlere duyurulur; “her canlı ölümü tadacaktır!”)

Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalış!

Haksızlığa karşı sustuğun an, o andan sonrasında vicdan azabın seni ölünceye dek her an cezalandıracaktır.

Yaradılış gayeni düşün; Covid-19 Pandemisinin ilk başlarını düşün, kendi çevremiz dışında kimseye güven duymamayı tecrübe ettirdi, kendimizi diğer herkese karşı izole ettik, işte gelecekte de olacak olan bu! Bu sebeple başka insanlara bel bağlamadan, kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmelisin. 

İçine düştüğümüz durum ne kadar feci olursa olsun, nefes aldığımız, kalbimizin attığı müddetçe, çevremizdekiler için, ülkemiz için, dünya için yapacak daha çok işlerimiz var…

Kıyamete kadar… Çabalamaya devam…

Dünyada ki amacımız, bizden sonra geride bıraktıklarımız mağdur olmasın, bizim yokluğumuzun eksikliğini yaşamasın diye, onlara, en az kendimizin varlığımızda sağladığımız ölçüde, her şekilde iyi bir gelecek sunmak olmalıdır.

İyi bir gelecek sunmak; para, mal, mülk, bir şirket bırakmak olabileceği gibi geride bıraktıklarımızı iyi bir meslek sahibi yapmak ta olabilir.

İşinde çok profesyonel birisi olabilirsin, birisini profesyonel olması için eğitiyor olabilirsin, eğittiğin kişiyi bir bebek gibi gör

Bütün bunlar ve daha fazlası Tom Hanks, bir köpek ve 2 robottan oluşan sıradan gibi görünen ama sıradan olmayan Finch isimli filmde mevcut.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,9 / 10

Yönetmen: Miguel Sapochnik

Senaryo: Craig Luck, Ivor Powell

Ülke: İngiltere, ABD

Tür: Macera, Dram, Bilim-Kurgu

Dil: İngilizce

Müzik: Gustavo Santaolalla

Çekim Yeri: New Meksika, ABD

Oyuncular: Tom Hanks, Caleb Landry Jones

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2021/11/finch/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.