Aile, Aksiyon, Dram, Sinema Felsefesi

[Yeni yazı] Karateci Çocuk, The Karate Kid

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Karateci Çocuk, The Karate Kid
URL : www.sinema.guru/2021/11/karateci-cocuk-the-karate-kid/
Gönderildi : 12 Kasım 2021, 00:43
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : afiş, aile, Aksiyon, analiz, Christopher Murphey, değerlendirme, Dram, eleştiri, film, fragman, Harald Zwart, Jackie Chan, Jaden Smith, James Horner, konusu, poster, Robert Mark Kamen, Rongguang Yu, sinema, summary, Taraji P. Henson, Wenwen Han, yorum, Zhensu Wu, Zhenwei Wang, Zhiheng Wang
Kategoriler : Aile, Aksiyon, Dram, Sinema Felsefesi

İlk başta sadece, tecrübeli bir Kung Fu ustasının ve içinde bulunduğu ortama yeni giren, dışlanan, sürekli dayak yiyen ve kendisini dövenleri dövmek için Kung Fu öğrenmek isteyen bir küçüğün filmi gibi görünse de; kesinlikle değil.

Hem çocuklar için, hem de büyükler için, başlarından geçmeden, tecrübeler elde edebilecekleri başarılı bir kurgu ile çekilmiş eğitici bir film.

Hayat, sizin kendisinden daha zayıf veya daha kuvvetli, daha eğitimsiz veya daha eğitimli, daha tecrübesiz veya daha tecrübeli olup olmadığınıza bakmadan sizi ilk fırsatta, kural tanımadan yere sermeye çalışacaktır,

Yere serecektir de…

Ne yapacaksınız?

Ağlayıp, sızlayıp, dizinizi mi döveceksiniz!

Hayat da sizden tam da bunu bekliyordu değil mi?

Hayır!

Hayat, sizin, sizi geliştirecek mümkün olan her şeyi tecrübe etmenizi ve pişmenizi sağlamaya çalışmaktadır;

Bu, yere düştükten sonra kalkıp, hangi darbe ile yere serildim, bu darbeden bir sonraki sefere nasıl kurtulabilirim, bu darbeyi attığına göre hayat bana başka hangi darbeleri vurabilir, o darbeleri nasıl savuşturabilirim diye beyin fırtınası yapmanızı ve en sonunda da hayata karşı nasıl galip gelebilirim diye taktik geliştirmenize olanak sağlar. Sizi geliştirir…

Her şeyi tecrübe edecek zamanımız olmadığına göre, dünyadaki her bir kes, geri kalan herkes için bir zafer veya bir hezimet tecrübesidir.

Bu tecrübe sizden yaşça çok küçük birisinden olabileceği gibi sizden yaşça çok büyük birisinden de olabilir.

Darbelere rağmen ayağa tekrar tekrar kalkıp mücadeleye devam eden birisi, en sonunda kendisini geliştirip galip gelirse veya o an için galip gelemese bile hayatın saygısını kazanmayı başarır.

En önemli şey zaten karşıdakine saygı göstermek, karşıdaki sana saygı göstermiyorsa da başarı kazanarak karşıdakinin saygısını kazanmak değil midir?

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,2 / 10

Yönetmen: Harald Zwart

Senaryo: Christopher Murphey, Robert Mark Kamen

Ülke: ABD, Çin

Tür: Aksiyon, Dram, Aile

Vizyon Tarihi: 27 Ağustos 2010 (Türkiye)

Dil: İngilizce, Chinese

Müzik: James Horner

Bütçe: $40,000,000 / Hasılat: $359,126,022

Çekim Yeri: Beijing, Çin

Oyuncular: Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu, Zhensu Wu, Zhiheng Wang, Zhenwei Wang

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.