Aksiyon, Bilim Kurgu, Korku

[Yeni yazı] Resident Evil, Raccoon Şehri, Welcome to Raccoon City, Resident Evil Reboot

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Resident Evil, Raccoon Şehri, Welcome to Raccoon City, Resident Evil Reboot
URL : www.sinema.guru/2021/12/resident-evil-raccoon-sehri-welcome-to-raccoon-city-resident-evil-reboot/
Gönderildi : 28 Aralık 2021, 20:24
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : afiş, Aksiyon, analiz, bilim kurgu, biyolojik silah, değerlendirme, Donal Logue, eleştiri, film, fragman, genetik, Greg Russo, Hannah John-Kamen, Johannes Roberts, Kaya Scodelario, konusu, korku, laboratuvar, Mark Korven, Neal McDonough, poster, Robbie Amell, sinema, summary, umbrella, yürüyen ölüler, yorum, zombi, şemsiye
Kategoriler : Aksiyon, Bilim Kurgu, Korku

Genetik; uzun insanlık tarihine, yakın sayılabilecek kadar kısa süre önce katılan bir bilim dalı.

Genetik bilimi ile insanoğlu; Yaratıcının canlılara sakladığı kodları çözebilir ve bu çözdüğü kodları değiştirerek canlıyı, iyi yönde yada kötü yönde değişime uğratabilir.

İyi tarafına örnek vermek gerekirse; Çöllerde meyve sebze üretilebilir, amansız denilen hastalıklar daha insan doğmadan yok edilebilir…

Kötü tarafına örnek vermek gerekirse; 2020 yılından beri bizi maskeye, eve hapseden, uzaktan çalışmaya mahkum eden Corona Virüsü (Covid-19) gibi belli bir gruba ait insanın veya istenilen canlıların sonunu getirecek virüsler, bakteriler, mikroplar vb. biyolojik silahlar üretilebilir…

Dünya üzerinde şu anda en büyük harcama kalemi, bütün ülkeler için savunmadır.

Genetik bilimi ile vücudu üşümeyen veya sıcaklanmayan, merminin vurulduğu yer vücudun kendi kendine yaptığından daha hızlı onarılan,  öldürülmesi zor askerler üretmeye çalışılmaktadır.

Yani bir bakıma genetikçiler, Yaratıcı rolüne bürünmektedirler… Ama teoride!

Bir yerden yılanı yok ettiğimizde farelerin artmasını gördüğümüz gibi, bir koddaki değişiklik kim bilir bize ne değişik canlılar ile karşılaşmamızı sağlayacaktır!

Ya harika donanıma sahip insanoğlunun kodları ile oynandığında ne ortaya çıkar, ya deneyler kontrolden çıkarsa, bir kişi dışarı çıkmaması gereken deney ürününü dışarı salarsa?

İşte, bir oyun uyarlaması olan Resident Evil, Raccoon Şehri, Welcome to Raccoon City şehri filmi, Umbrella adlı ilaç şirketinin çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu duruma parmak basıyor….

Resident Evil’in daha önceki bölümlerinde de konu hep yine buydu.

Oyununu oynayanlar, filmin geçtiği çevrenin, oyun ile birebir olduğundan bahsediyorlar. Ben oyununu oynamadığım için onlara inanıyorum.

Ama film, daha önceki Resident Evil filmlerine nazaran biraz sönük kalıyor.

Geçmişe daha çok gidiş (Flash Back) yapılarak, yetimhanedeki çocuklar üzerinde nasıl acımasız deneyler yapıldığı, ortaya nasıl genetik hüsranlar çıktığına değinilebilirdi; değinilmemiş!

Bir anlık dikkatsizlik sonucu kaçış ile, bir virüsün laboratuvardan çıkması gibi tehlikeye giren insanoğlunun, bu büyük tehlike ile nasıl baş edileceğini bilememesi üzerine daha çok gidilebilirdi; gidilmemiş!

Umbrella Şirketi ile Savunma Bakanlığı örnekleri yok etmeden Umbrella Şirketinin kurulduğu Raccoon City’nin yok edilmesi konusundaki beyin fırtınası ile gerilim dozu, karakterlerin aksiyonu ile birleştirilerek tadından bir daha bir daha izlenecek bir film olabilirdi ama olmamış!

Benim Puanım: 3 / 10

IMDB Puanı: 5,2 / 10

Yönetmen: Johannes Roberts

Senaryo: Greg Russo, Johannes Roberts

Ülke: Almanya, Fransa, ABD

Tür: Aksiyon, Korku, Bilim Kurgu

Vizyon Tarihi: 03 Aralık 2021 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Mark Korven

Oyuncular: Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen, Donal Logue, Neal McDonough, Robbie Amell

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2021/12/resident-evil-raccoon-sehri-welcome-to-raccoon-city-resident-evil-reboot/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.