Animasyon, Komedi, Macera

Robot Ron, Bir Sorun Var, Ron’s Gone Wrong

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Robot Ron, Bir Sorun Var, Ron’s Gone Wrong
URL : www.sinema.guru/2021/12/robot-ron-bir-sorun-var-rons-gone-wrong/
Gönderildi : 26 Aralık 2021, 03:51
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : afiş, Alessandro Carloni, analiz, animasyon, beyin yıkama, değerlendirme, Ed Helms, eleştiri, film, fragman, gerçek arkadaşlık, Henry Jackman, internet, Jack Dylan Grazer, Jean-Philippe Vine, Komedi, konusu, Macera, Olivia Colman, Peter Baynham, poster, Rob Delaney, sanal ortam, Sarah Smith, sinema, sosyal medya, summary, yorum, Zach Galifianakis
Kategoriler : Animasyon, Komedi, Macera

Bilgisayar, tablet, akıllı cep telefonu nasıl çalışır?

En basit şekilde açıklamaya çalışırsak; işletim sistemleri ve bu işletim sistemleri üzerinde yazılmış programlar, uygulamalar vasıtası ile…

Windows, Linux, IOS, Android vs. işletim sistemidir,

Word, Excel, Power Point, Paint, Edge, Chrome, Zoom, Teams, Facebook, Twitter, Snapchat, Whatsapp, Telegram vs. ise program ve web uygulamalarına örneklerdir.

Yani hepsi milyonlarca koddan oluşan veri kümeleri topluluğudur.

Kod, insanlar tarafından yazılır.

Program veya uygulama kullanıcıları, kodu yazan insanların izin verdiği işlemleri ancak yapabilirler!

Kullanıcılar, kendi istediklerini değil, programın ya da uygulamanın sahibinin programcılara yazdırdığının dışında bir şey yapamazlar!

Yani, ne kadar özgür olduğunu düşünürse düşünsün kullanıcılar, uygulamanın sahibinin çizdiği sınırlar içerisinde ancak hareket edebilirler!

Peki uygulama sahipleri özgürlüğü nasıl kısıtlar?

Nasreddin Hoca’nın “Parayı Veren Düdüğü Çalar” fıkrasını hatırlarsınız; uygulama geliştiricisine parayı kim bastırırsa, uygulama geliştiricisi de uygulamasını parayı veren tarafa destek olacak şekilde ayarlatır!

Hiç düşündüğünüz oldu mu; şimdilerde doğru bilgiye erişme olasılığınız yüzde kaç, para karşılığı manipüle edilmiş bilgilere erişme olasılığınız yüzde kaç – bir sitede veya haber kanalında alkışlanan bir şey, başka bir sitede veya haber kanalında nasıl yuhalanıyor olabilir!

Çağımızın bu olmazsa olmazlarını ne kadar az kullanırsak, idrak yeteneğimizi ne kadar çok kullanıp öğrendiklerimizi anlamaya çalışırsak aslında hayatımız o kadar yaşanır olur.

Sosyal medya denen şey, aslında, birilerinin daha fazla para kazanmak uğruna, insanların köle yapılmasına olanak tanıyan, kocaman bir beyin yıkama makinesinin, başka başka isimler bulmuş halidir.

Çocuğunuzun köle olmasına müsaade etmeyin!  

Robot Ron, Bir Sorun Var, Ron’s Gone Wrong filminde, sağlam robotu olan çocuklar, robotlarının programlandığı şekilde hareket ederlerken… ki robotlarına sıkı sıkıya bağlı olmalarının aslında yalnızlıklarından kaynaklandığını tespit ediyoruz; Buradan sosyal medyada çok zaman harcayanların, gerçek hayatta gerçek arkadaş bulamayıp, sanal ortamda beğeniler almaya çalışarak varlıklarını sürdürmeye çalışanlar olduklarını anlıyoruz;

Sorun aslında programcılar da değil; programcılarda nihayetinde para karşılığı çalışan insanlar, asıl sorun uygulamanın – programın sahibinin kim olduğu ve kimlere ne için hizmet ettiğidir.

Bir hata sonucu kodlarına erişim sağlayamayan bir robotun ve bu robota sahip olan bir çocuğun, hayatı anlama konusunda, aslında ne kadar özgür olabildiklerini izliyoruz.

Gündemi müthiş yakalamış bir animasyon!

Nerede o eski günler!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Yönetmen: Alessandro Carloni, Jean-Philippe Vine, Sarah Smith

Senaryo: Peter Baynham, Sarah Smith, Jean-Philippe Vine

Ülke: ABD, İngiltere, Kanada

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Dil: İngilizce

Müzik: Henry Jackman

Seslendirenler: Jack Dylan Grazer, Zach Galifianakis, Ed Helms, Olivia Colman, Rob Delaney

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2021/12/robot-ron-bir-sorun-var-rons-gone-wrong/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.