Elektrik Piyasası

Elektriğe DEV Zam, Ocak 2022 Elektrik Zam Oranları, Yeni Birim Fiyatlar

Paylaş; başkaları da faydalansın!

01 Ocak 2022 itibari ile geçerli olmak üzere elektriğe %51,28 ile %147,21 arasında zam geldi ve mesken tarife grubu kademelendirildi.

Elektrik Kademeli Tarife ne demek?

EPDK tarafından belirlenen günlük ortalama tüketimin altında kalan ile üstünde olana göre ayrı ayrı fiyatlandırma mekanizmasının çalışmasıdır.

Ocak 2022 için günlük ortalama tüketim 5Kwh olarak belirlenmiştir.

Size gelen faturadaki toplam tüketiminiz / okuma gün sayısı eğer 5Kwh’in altında ise  Mesken (5kWh/gün altı) tarifesinden fatura edileceksiniz.

Size gelen faturadaki toplam tüketiminiz / okuma gün sayısı eğer 5Kwh’in üstünde ise Mesken (5kWh/gün üstü) tarifesinden fatura edileceksiniz.

Tarife tablosunu incelediğimizde elektriği tek zamanlı kullanan meskenlerin indirimli tarifeden yararlanacağını görüyoruz. Gündüz, Puant ve Gece tarifesini kullananlar indirimli tarifeden yararlanamamaktalar. 

Bu iki tarife arasındaki fark sadece tek zamanlı kullanımda olup, günlük 5Kwh üzeri elektrik kullananlar, 5Kwh altı elektrik kullananlara göre faturalarını %49,3 daha pahalı ödeyeceklerdir.

Tarife tarife 01 Ocak 2022 elektrik zam oranları ve 01 Ocak 2022 itibari ile elektrik birim fiyatları tablosu

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.