Dram, Gerilim, Suç

[Yeni yazı] Kimi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Kimi
URL : www.sinema.guru/2022/03/kimi/
Gönderildi : 02 Mart 2022, 19:47
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : Byron Bowers, Cliff Martinez, David Koepp, Derek DelGaudio, Devin Ratray, Steven Soderbergh, Zoë Kravitz
Kategoriler : Dram, Gerilim, Suç

Bu filmi izlediğimde şu aklıma geldi;

Telefonlarımızın mikrofonlarının, aynı hesabı kullanan telefonu veya bilgisayarı açınca, o anki konuşmaya en uygun reklamın getirilebilmesi için dinlendiğini,

Whatsapp, Bip gibi popüler uygulamalardaki yazışmaların, bu uygulamaların bağlı olduğu grubun diğer uygulamalarına veya farkında olmasak da parayı veren başka bir markaya veri sağlayarak, kullanıcıya akıllı cihazından en uygun reklamın getirilebilmesi için okunduğunu biliyoruz!

Peki dinlenilen veya okunan, uygulamalar üzerinden insanların birbirine yaptığı tehditler tasniflenerek neden suç önlenmiyor veya tehdit sonrası birisi kurban gittiğinde suçlu hemen neden cezasını çekmek için, uygulama sahibi şirket tarafından kanıt olarak da yazışma ve ses kayıtları ile birlikte ifşa edilmiyor?

Özel hayata müdahale edilsin demiyorum; “seni öldüreceğim, kafana sıkacağım, delik deşik edeceğim, kalbura çevireceğim, sen görürsün… vb.” ibareler geçtiğinde sistem harekete geçsin ve yapay zekanın durum değerlendirmesine göre, acil ise en yakın kolluk kuvvetlere bağlı olarak çalışacak, erken suç önleme birimini haberdar etsin. Olamaz mı?

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Yönetmen: Steven Soderbergh

Senaryo: David Koepp

Ülke: ABD

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Vizyon Tarihi: 10 Şubat 2022 (ABD)

Dil: İngilizce

Müzik: Cliff Martinez: 

Oyuncular: Zoë Kravitz, Derek DelGaudio, Byron Bowers, Devin Ratray

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2022/03/kimi/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.