7 / 10, Dram, Savaş, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Barış Ağaçları, Trees of Peace

Paylaş; başkaları da faydalansın!

7 Nisan 1994 ile 15 Temmuz 1994 tarihleri arasındaki yaklaşık 100 gün içerisinde, Ruanda’da, aşırı milliyetçi Hutular, yüzyıllardır birlikte yaşadıkları Tutsilere karşı soykırım harekatını girişmişler ve ılımlı veya kendilerine karşı duran Hutular’da dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon can almışlardır.

Karşı taraftan önüne gelen 1 milyon kişinin öldürüldüğü böyle bir ortamda, bir bodruma saklanarak ve bir birlerine destek vererek kurtulan, bir birlerinden farklı 4 kadını film konu edinmiştir…

İçerisinde siyasi ırk, renk, din, siyasi görüş olarak farklı insanları barındıran Türkiyemiz, karşıt görüşün yok edilmeye çalışıldığı olaylar ile geçmişte karşılaştığı gibi, siyasi liderlerin üslupları neticesinde günümüzde de her an bir iç savaş tehlikesi ile de karşı karşıyadır.

Türkiyemizde yakım tutar gibi parti tutulmaktadır.

Siyasi liderler ne derse maalesef onun partisinden insanlar, düşünce süzgecinden geçirmeden, doğru mu yanlış mı araştırmadan inanmakta ve savunmakta.

Bu sebeple bizim gibi ülkelerde siyasi örgüt liderleri, kendi çıkarları için, kendilerine biat edenleri her an karşıt görüşün üzerine söylevleri ile salabilirler…

Aç karınları doyurulanlarda, biat gereği, karınlarına lokma girmeye devam etsin diye, arkadaşı dahi olsa karşıt görüşten olduğundan yok etme eylemine girişebilir…

Bu tür filmleri izlemek/izlettirmek gerekmektedir çünkü; her insanın yaşama hakkı olduğu gerçeği ile izleyici karşı karşıya gelmektedir; bu sayede belki tam eyleme girişecekken film sahnesi aklına gelecek ve doğru ne ise onu yapacaktır.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Yönetmen: Alanna Brown

Senaryo: Alanna Brown

Ülke: ABD

Tür: Dram, Savaş

Dil: İngilizce

Müzik: David Buckley

Oyuncular: Eliane Umuhire, Charmaine Bingwa, Ella Cannon, Bola Koleosho, Tongayi Chirisa

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.