9 / 10, Animasyon, Komedi, Macera, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Deniz Canavarı, The Sea Beast

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Şimdiki yaşadığımız zamanı düşünelim,

İktidarı destekleyen,

Muhalefeti destekleyen gazeteler, gazeteciler, tarihçiler… var!

Kime inanacağız?

Bu konuda da vatandaşlardan partici olanlar, hangi partiyi tutuyorlarsa o partinin düşüncesinin doğruluğunu savunan gazeteyi, gazeteciyi okuyacak, tarihçiyi dinleyecek; diğerini, her söylediği gerçek doğru olsa dahi sinirlerini bozacağı için hiç dinlemeyecektir…

Olması gereken ise; hangi düşünceyi savunursa savunsun herkesin söylediğini dinleyerek, okuyarak akıl süzgecinden geçirip doğruya ulaşmak olmaktır.

Peki ta bilmem kaç yıl önce olmuş bir olayın doğruluğunu nasıl öğreneceğiz?

O dönemi kaleme alan kişi, korkusundan dolayı bir hezimeti hiç yaşanmamış gibi yazmamış, küçük bir galibiyeti de dünyaları kazanmış gibi ilan etmiş olamaz mı?

Geçmişte, neredeyse bütün ülkeler, imparatorluklar bir kralın, sultanın, padişahın, çarın veya her ne deniyorsa o bir kişi tarafından yönetiliyordu, bir kişinin emri ile gelecek tayin edildiğine göre, o kişinin başından geçenleri olduğu gibi yazan, yazdığını onaylatmadan saklasaydı ve bu daha sonra ortaya çıksaydı hali ne olurdu? diye düşünmeden tarafsız bir tarih yazmış olabilir mi?

Düşünün tek tanrı inancına sahip bir dine mensubuz, Allah’a şükürler olsun Müslümanız diyoruz, bir tane kitabımız Kuranı Kerim var ama yüzlerce tarikat “asıl biz Müslümanız” demektedir neden?

Tek tanrı inancına sahip diğer büyük din Hristiyanlığın kutsal kitabı İncilin, 1000lerce farklı yazımından en son konseyde dörde indirildiğini de biliyoruz!

Peki geçmişte yaşanılan asıl gerçekler neler?

Neye inanırsanız o tabi ki!

İlk savaşı kim, neden başlattı?

Düşman bildiklerimiz ile ilk ne zaman neden düşman olduk?

Her zaman, bir çocuğun korkusuzluğunda “Kral Çıplak” demekten asla çekinmeyin, çünkü iktidar sahipleri hiç bir zaman kaybetmez, sizin kaybınızı da önemsemezler, sizin kaybınızın karşılığı onların gözünde bir tutam paradan başka bir şey değildir!

Gibi düşüncelere daldıran, soruları sorduran, küçükler için olduğu kadar büyükler içinde eğitici bir animasyon!

Korkak iktidar sahipleri, çıkarlarına nasıl geliyorsa geçmişteki, doğru ya da yanlış, bir parçayı şimdiki zamanda da kullanmaya devam ederler. Kahramanlar ise geçmiş derslerden geleceği yazarlar, şanlı yaşarlar, şanlı ölürler!

Benim Puanım: 9 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Yönetmen: Chris Williams

Senaryo: Chris Williams, Nell Benjamin

Ülke: ABD

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Dil: İngilizce

Müzik: Mark Mancina

Oyuncular: Karl Urban, Dan Stevens, Jared Harris, Emily O’Brien, Jim Carter, Marianne Jean-Baptiste, Kathy Burke, Zaris-Angel Hator, Max Mittelman, Helen Sadler, Baraka May, Shannon Chan-Kent, David S. Lee, Doon Mackichan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.