8 / 10, Aksiyon, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Athena

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Ajanlar, diğer ülkeleri karıştırmak için görev başındadır,

Farklı dine mensup olanlar,

Dinleri aynı olsa dahi farklı cemaatlere mensup olanlar,

Farklı ırka – etnik gruba mensup olanlar,

Veya çıkar grupları ajanların odağıdır.

Bizzat Türkiye’mizde yaşıyoruz; politikacıların nefret söylemleri zaten pamuk ipliğine bağlı insani ilişkileri iyice germektedir.

Menemen olayı, Şeyh Sait ayaklanması, sağ sol, 28 şubat süreci, laik muhafazakar tartışmaları, gezi olayları, fetö darbe girişimi olayı yakın zamanlarda yaşanan tarihi örneklerimizdir.

Devleti yönetenlerin siyasetiymiş gibi, örnek olarak bir polisin veya polis kılığına girmiş birisinin yukarıda bahsettiğim örneklerde yer alanlardan bir kişiyi vurması gibi, ajanlar tarafından başarı ile tezgahlanan bir olay, isyan ateşini, isyan iç savaşı tetikler ve ülkeyi diğer ülkelerin kucağına atacak fırsatı yaratır.

Bir ülkeyi savaş ile ele geçirmek günümüzde uluslararası anlaşmalar ile yasaklanmış olsa da, çeşitli sebeplerle gözüne kestirdiği ülkeyi kendi çıkarına hizmet ettirecek zombi ülkelere dönüştürmek güçlü ülkelerin ilk hedefi olmuştur. Zaman alır ama daha az maliyetlidir; maliyet zombileştirilecek ülke içindeki, kendini dünden zaten farklılaştırılmış hisseden gruplara yapılacak para ve silah desteklemesinden ibarettir ve yardım kılıfı da kolayca bulunabilir. Ülke vatandaşı ne olduğunun farkına dahi varmaz.

Afganistan, İran, Irak başlıca örneklerdir.

Türkiyemizde seçim yaklaştıkça artan terör eylemleri acaba kime oy sağlamaktadır?

Terör eylemlerinin arkasındaki üst hain akıl kimdir, kime hizmet etmektedir?

Bu film, ülkeyi karıştırmayı aklına koymuş olanların görevlerini, kardeşleri bile bir birine düşürecek, hatta kardeşlerin bir birlerini öldürecek seviyeye getirecek kadar titizlikte yaptıklarını, ülkede bir isyan kıvılcımı görüldüğünde, bunun kime hizmet ettiğini iyi araştırmak gerektiğini gözler önüne sermektedir.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,8 / 10

Yönetmen: Romain Gavras

Senaryo: Romain Gavras, Ladj Ly, Elias Belkeddar

Ülke: Fransa

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

Vizyon Tarihi: 23 Eylül 2022

Dil: Fransızca

Müzik: Surkin

Oyuncular: Dali Benssalah, Sami Slimane, Anthony Bajon, Ouassini Embarek, Alexis Manenti, Birane Ba, Iless Hachi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.