8 / 10, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı, Suç

Suçlu Emily, Emily The Criminal

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Para ihtiyacı olan ve para için bir işe girip çalışmak zorunda olan ve işe girmek için eğitimi dışında dahi yapabileceği iş için her kapıyı çalan ve geçmişinde siciline ufak tefek suçlarda işlenmiş işsiz birisinin halinden hayatının bir bölümünde para ihtiyacı içerisindeyken, işe girip çalışması gerekirken, sicilinde ufak tefek suçlarda işlenmişken işsiz gezen ve iş bulmak için mesleği dışında dahi yapabileceği iş için her kapıyı çalan birisi anlar…

İşte bu filmde işsiz ama yetenekli Emily ile yukarıdaki durumları yaşıyoruz…

İnsan Kaynaklarının yaptığı mülakatlar genelde standarttır.

Mülakat yapan başvuru sahibinin karşısına geçer, işte aranılan özellikler ile başvuran kişinin özgeçmişine bakar, karşıdaki kişinin sosyal medya hesaplarını inceler, istemişse sicil raporundan suça karışıp karışmadığını kontrol eder ve anlat der… sanki psikoterapidesin!

Anlatırsın ama yazdıkların ile zaten senin işe girip girmeyeceğin kafasında şekillenmiştir.

Bazı pürüz noktalarının nedenleri önemli değildir. İşsizlikten dolayı sinirlenip iktidara sövmüşsündür, torpili olan daha önce senin hak ettiğin yere yerleştirilmiştir makam mevki eleştirmişsindir, birisi senin bam teline dokunmuş dövmüşsün ve şikayet sonucu siciline işlenmiştir falan önemli değil.

Standart dışısın. Ağzın ile kuş tutsan önemli değil.

Ya birde deneme süresi var; bu kadar süre seni deneyeceğiz, deneme sonunda kendin diğer adaylar arasından sıyrılırsan bizimle çalışmaya başlarsın, ama bu süreçte sana para veremeyiz veya şu kadar veririz diye, o kişi o süreçte neyle yiyecek içecek diye düşünmeden, tuzu kuru açıklamalar yapılır…

Ha birde unutuyordum işin tecrübe kısmı var; şu kadar sene tecrübeli olmalısınız!

Yani okulu yeni bitirmiş birinin iş bulma şansı yok, ne yapacak?

O zaman para için suça karışmış birisine polis memuru neden para kazanmak için alnının teri ile çalışacak bir iş bulmuyorsun diye nasihat vermeye kalkarsa nasıl güzel bir ironi olur değil mi!

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,7 / 10

Yönetmen: John Patton Ford

Senaryo: John Patton Ford

Ülke: ABD

Tür: Suç, Dram, Gerilim

Vizyon Tarihi: 12 Ağustos 2022 (ABD)

Dil: İngilizce

Müzik: Nathan Halpern

Oyuncular: Aubrey Plaza, Theo Rossi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.