Elektrik Piyasası

Corona Virüs Dönemi Faturaları Hakkında

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Corona Virüs bir salgın ve korunmak için evlere hapsolduk

Elektriği, doğal gazı, suyu, telefonu, interneti kullanmaya devam ediyoruz

Eskiye göre kullanımımız, doğal olarak daha da artmış durumda ve tabi ki doğal olarak zam yapılmasa da fatura tutarları da…

Kapınıza kadar gelen bu hizmetlerin bir bedeli var…

İşin içinde olan birisi olarak Elektrik sektöründen bahsedeyim;

Elektrik tedarik şirketleri elektriği sizin gibi satın alırlar,

Faturası kesilir, bedeli ödenir

Faturanızdaki TRT fonu, Enerji fonu, KDV, Dağıtım Bedeli gibi bedeller siz faturanızı ödemeseniz dahi ilgili ay içerisinde ait oldukları yerlere ödenir.

Dağıtım şirketi; siz kesintisiz elektrik  kullanın, sokaklar karanlık kalmasın diye 7 gün 24 saat şebekeyi kontrol eder, arızalara insan gücü ve gerekli alet edevat ile müdahale eder…

Bunların hepsi şirketler için maliyettir.

Ödemediğimiz her fatura için şirketler maliyetlerini döndürebilmek için kredi çekmek zorunda kalabilirler. Tabi ki krediyi bankalar kriz ortamında vermeye de bilirler yada fırsattan istifade yüksek faiz ile verebilirler.

Hem son ödeme tarihinde  ödemediğiniz her fatura için, ödeme tarihinize kadar 6183 sayılı kanununun ilgili maddesi gereği belirlenen oranda gecikme zammı ödersiniz. Bu sizin maliyetinizin daha da artmasına sebep olacak bir unsurdur.

Ücretsiz izne çıkartılmış, İşsiz kalmış, iş yerini kapatmış, sokağa çıkma yasaklarından dolayı müşteri sayısı azalmış bir esnaf da olabilirsiniz, nasıl öderim diye kara kara düşünüyor olabilirsiniz…

Her hangi bir fatura için makul ödeme durumunuzu şirketlere bildirin. Orada çalışanlarda, o şirketleri yönetenlerde insan.

Size yardımcı olacaklardır.

Ayrıca Sosyal devlet ilkesi gereği, devletin ilgili kurumları da vatandaşlara çeşitli katkılar sunmaktadır.

Değerlendirebilirsiniz.

Aynı gemideyiz, kim zarar ederse etkisini tüm Türkiye yaşayacaktır.

Sağlıklı Günler…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.