Dram, Komedi, Sinema Felsefesi

Yelkenli Adında Bir Çocuk, A Boy Called Sailboat

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Filmi sonuna kadar,

Hasta olan babaannesi için,

Çöpten bulduğu gitar ile,

Bir şarkı yazıp, besteleyip, insanlar karşısında söylemesi esnasında filmin sesinin, merak ettirip beklentiye sokmak için kesildiği çocuğun şarkısını dinlemek için 5 yaşındaki oğlum ile birlikte izledik.

Oğlumun “ne zaman çocuğu dinleyeceğiz” baba sorularına “belki oğlum filmin sonunda sürpriz yapacaklardır” diye cevapladım.

Fil çölde yelkenli satmaya çalışan bir adam ile başlıyor yani imkansızlık ve “elbet bir gün” umudu ile başlıyor…

Yaklaşık 15 derece yatmış ve ağaç destek ile ayakta durmaya çalışan bir ev,

Yelkenli diye çağrılan ve çok umut beslenen bir çocuk ile yaşadıklarına şükreden, köfteden başka bir şey yapamayan bir anne ve okul hademesi bir baba dan oluşan çekirdek aile,

Çocuğun en yakın arkadaşı göz kapaklarını kırpamadığı için sürekli göz damlası kullanan ama futbolcu olma hayalleri kuran bir çocuk,

Sürekli müzik çaları ile müzik dinleyen bir kız çocuğu ile bezenmiş filmde nihayet filmin sonuna  doğru gitarın nağmelerini dinleyebildik. Çocuğun ağzını kıpırdattığını gördük ama belki de hiç söz yoktu o yüzden sözleri duyamadık. 

Filmin teması için; “imkansızlıklar içerisinde, karşılaştıklarını değerlendiren bir çocuğun popüler olma hikayesi” diyebiliriz.

Eskiden, TRT tek kanal döneminde, pazar sabahı film kuşağında yayınlanabilecek bir çocuk filmi!

Oğlum beğendiği için bu filme +1 puan veriyorum.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,7 / 10

Süre: 92dk

Tür: Dram , Komedi

Yönetmen: Cameron Nugent

Senarist: Cameron Nugent

Yapımı: 2017 – ABD

A Boy Called Sailboat Filmi Oyuncuları: J.K. Simmons, Keanu Wilson, Julian Atocani Sanchez, Noel Gugliemi, Elizabeth De Razzo, Jake Busey, Zeyah Pearson

Yapımcı: Richard Gray

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.