Politika

Suriyeliler Giderse Türkiye Ekonomisi Çöker

Paylaş; başkaları da faydalansın!

“Suriyeliler giderse Türkiye ekonomisi çöker” demek, genç işsiz oranlarının çok çok yukarılarda olduğu ülkemizdeki vatandaşlara yapılmış ağır bir hakarettir.

Her nedense,

Türkler iş beğenmiyormuş da o yüzden işsiz geziyorlarmış gibi bir algı oluşturulmuş durumda,

Türkiye İstatistik Kurumunun işsizlik oranında iş beğenmeyip de işsiz aylak aylak dolaşanların da bilgisini görmek istiyorum o zaman, acaba bu oran kaç?

Suriyeliler, Türklerin burun kıvırdığı alanlarda çalışıyorlarmış, sanayici bu durumdan çok memnunmuş, Suriyeliler giderse Türkiye ekonomisi çökermiş?

Acaba; kayıt dışı olarak, kim oldukları bilinmediğinden, asgari ücretin altında ve sigorta olmaksızın veya sigorta teşviki ile, karın tokluğuna ve/veya barınma yeri karşılığında ucuz iş gücü olarak çalıştırıldıkları için sanayiciler Suriyeli tercih ediyor olabilir mi?

Kaç sanayici denetlendi?

Asgari ücret ve Türk çalışanlar için sanayicinin ödediği sigorta primi aynen ödensin bakalım kaç sanayici Suriyeli çalıştırır?

Madem Suriyeliler bu kadar çalışkanlar, kaçıp geldikleri ülkelerinde iş fırsatı mı sağlanmamış

Yoksa Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Türkiye ekonomisini ileride zor duruma sokmak için bir plan yapmış da, “gidin, vazgeçilmez olun, sonra geri gelin Türkiye yi bitirmiş oluruz” diye mi düşünmüş!

Beşar Esad “geri dönün” dese bittiğimizin resmi midir?

Yapmayın yahu;

Türkiye’deki Suriyeli sayısı 4 milyon civarında,

Şimdi Afganistan’dan, Taliban’dan kaçıp gelen Afganlarda ülkemizi mesken tutmakta, bir 4 milyonda onlar olsun,

8 milyon bizden olmayan nüfus… Bizim nüfusumuzun %10’u neredeyse.

Tabi ki zor durumda olana yardım edeceğiz ama her ile mülteci kontenjan ayırarak değil, yardım kamplarında ihtiyaçlarını karşılayarak, yeteneği olanlara da, bizden olanlara sağlamadığımız ayrıcalıklar tanımayarak; aynı şartlarda imkanlar sağlayarak.

Benim Asker arkadaşım, o kaçakların geride bıraktıklarının kıçını korumak için şehit olurken, gazi kalırken; “Suriyeliler giderse Türkiye ekonomisi çöker” sözünü sindiremiyorum.

Bir de çoğu kişinin aklına gelmeyen bir şey söyleyeyim; yaşama şartlarına isyan eden 4 milyon kişi başka ülkeye sığınmaya çalışmak yerine, topluca geri dönseler, karşı çıktıkları düzene karşı mücadele etseler, istedikleri yaşam şartlarına çoktan kavuşurlardı!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.