Dini

Sezen Aksu Cahil Derken Ne Demek İstedi?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Türk Dil Kurumuna göre cahil:

Öğrenim görmemiş, okumamış,

Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan,

Deneysiz, genç, toy delikanlı veya kız olarak tanımlanmaktadır.

Araf Suresi’nde bahsedildiği gibi;

19. “Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz.”

20. Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedî kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı.”

21. “Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim” diye de onlara yemin etti.

22. Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rab’leri onlara, “Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?” diye seslendi.

23. Dediler ki: “Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.”

24. Allah, dedi ki: “Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır.”

25. Allah, dedi ki: “Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız.”

Adem ile Havva dünyaya geldi…

Belki onbinlerce, belki yüzbinlerce, belki milyonlarca yıl sonra Sezen Aksu, dünyaya gelmelerine vesile olan bu olaya atıfta bulunarak “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkı sözlerini yazdı.

Furkan Suresi’nde ise Allah;

63. Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.

buyurmaktadır.

Kuranı Kerim’de her tür bilgi var!

Okuyun!

Birisinin lafı ile kuyuya inmeyin.

Asıl bir konuyu araştırmadan, ön yargısı ile hareket eden cahildir.

https://www.kuranikerimturkce.com/

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.