6 / 10, Aksiyon, Gerilim, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı, Suç

Hacker Savaşları, The Takeover

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yakın zaman önce derin web de bulunan, daha sonra ise akıllı tabir edilen telefonlara bile yüklenen bir program ile, videoda oynayan herhangi birinin yüzü, istediğiniz birinin  veya kendi yüzünüz ile değiştirip, sanki o filmde, o sahnede oynuyormuş  gibi yapılabildiği tespit edilmişti.

Tabi derin web de bu program intikam amaçlı kullanılıyordu; Kız arkadaşının kendisine tekmeyi basmasını hazmedemeyen erkek müsveddeleri, kız arkadaşını porno filmde oynuyormuş gibi yaptırdıkları görülmüştü.

Güvenlik kameralarına erişip, bir cinayeti işleyenin yüzünün sizin yüzünüz ile değiştirildiğini düşünün, veya büyük bir soygun gerçekleştiren hırsızların veya trafik kazasında sürücünün ve araç plakasının…

Ne kadar tehlikeli değil mi; ayıkla pirincin taşını bakalım basıl ayıklayacaksınız!

Apple ın faceid özelliği var mesela değil mi; yüzünüzün sizin bakış açımızdaki her açıyı kaydediyor, Apple veri tabanında kayıtlı olan bu veriye ulaşıldığını düşünün işte size yeni bir kurban…

Film bu noktaya çok güzel değiniyor;

Otomasyonun ağırlık kazanmasının iyi olacağını düşünüyorsanız, bir de şu açıdan bakın; bilgisayar kontrollü her şey, o bilgisayara erişim sağlayan bir kişi tarafından kontrol edilebilir. Ya o erişimi sağlayan kötü niyetli birisi olursa?

Güvenlik açıklarını bulan kişiler yine hackerlar olacaktır, bunlara beyaz şapkalı Hacker denir, ama hackerlar bilgisayar korsanlarıdır, çıkarlarına göre iş yaparlar, 100 de yüz güvenemezsiniz.

Kimin giriş yaptığı kaydediliyor, kodda ne değiştirildiği ne zaman değiştirildiği kayıtlı gibi çevrenizdeki yazılımcıların verdiği bilgi ile çok güvenli bir elektronik düzen olduğuna inanıyor olabilirsiniz ama değil, kayıtlar da nihayetinde kendisine verilen kodlar doğrultusunda işlem yapıyorlar yani kayıtlarda silinebilir…

Başınıza böyle bir olay gelse, tüm kanıtlar sizin aleyhinize olsa, güvenlik güçlerinin işleri zaten başlarından aşkın, siz kendinizi ne kadar anlatabilirsiniz, hem büyük işlerde büyük yiyenler olur ve büyük yiyenlerde küçük makamlardan seçilmez unutmayın!

Bilgisayarınızda, tabletinizde, telefonunuzda özellikle bedava olan ama çok iyi iş gören uygulamalara dikkat edin; bedava zannettiğiniz şey başınıza ileride pahalıya patlayacak sorunlar çıkartabilir.

Büyük olmak isteyen firmalar büyük oynarlar unutmayın!

Hacker savaşları ismine bakıp, insan hackerlar arasında kod savaşları izleyeceğini zannediyor ama maalesef film bu hazzı yaşatmıyor!

Benim puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 5,2 / 10

Yönetmen: Annemarie van de Mond

Senaryo: Hans Erik Kraan, Tijs van Marle

Ülke: Hollanda

Tür: Aksiyon, Suç, Gerilim

Dil: Hollandaca

Müzik: Merlijn Snitker

Oyuncular: Holly Mae Brood, Geza Weisz, Frank Lammers

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.